Omgeving

Chiclana ligt op 25KM van de prachtige historische stad/provincie Cadiz, in het zuiden van Andalusia aan de Costa de la Luz.

In het westen grenst het aan een natuurgebied met moerassen en rivieren, wat Chiclana scheidt van “San Fernando” en in het oosten “Conil de la Frontera”.

De landelijke omgeving is licht heuvelachtig en bestaat uit vele karakteristieke dennenbomen (de pino pinero).

Toch zijn vooral de 8KM prachtige, brede zandstranden van de Costa de la Luz die vele mensen naar deze omgeving trekken! Dit strand (La Barrosa), gelegen op slechts 1,5KM van uw gastenverblijf en vlakbij het cosmopolitische Novo Sancti Petri, heeft zelfs een blauwe vlag gekregen van de vereniging “schone stranden van Europa”. Het strand in Chiclana wordt dan ook beschouwd als één van de beste van de kust in Andalusia door de net -en fijnheid van haar zand en de klaarheid van het water! La Barrosa wordt ook erg gewaardeerd door surfers tijdens de wintermaanden. Vlak achter het strand bevindt zich de hoofdstraat, parallel aan het strand, waar je heel wat bars en restaurants treft en aldus heerlijke tapa’s, verse vis en zeevruchten, stoofpotjes en gebak kan nuttigen.

Chiclana heeft als grote voordeel dat er vele voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden zijn voor de vakantieganger (surfen, paardrijden, tennis en paddle, zeilen, golf binnen de prachtige golfresorts, lopen in het natuurgebied of binnen de atletiekpiste op slechts 8KM van uw verblijf, skaten, fietsen, bezoek aan binnen -en buitenmarkt, …).

Ook de echte “shopper” zijn ze hier niet vergeten (voldoende winkels in de buurt en shoppingcenter “BAHIA SUR” te San Fernando op slechts 15KM van uw verblijf).

Chiclana staat bekend om de Sherry die er wordt geproduceerd, het carnaval in Cadiz en de Flamenco-dans. Vandaar ook de naam van uw gastenverblijf dat uitgebaat wordt door een Belgische/Vlaamse eigenaar (“Casa Flamenco” betekent immers ook “Vlaams huis”). Ook is Chiclana gedurende vele jaren één van de belangrijkste wijnregio’s in Spanje. Je kan er kwaliteitswijnen, zoals de Fino en Moscatel, proeven waar “Chiclaneros” erg trots op zijn! Chiclana’s wijngaarden zijn populaire toeristische attracties geworden voor buitenlanders en Spanjaarden.

De dichtsbijzijnde luchthavens zijn JEREZ op 50KM en SEVILLA op 135KM.

Het heerlijk winterklimaat (10 tot 21′) en een niet te hete zomer, maken deze locatie ideaal voor zomer -en wintervakantie! Aan zee ligt het Sancti Petri-eiland met haar fenicisich kasteel. Een uitstap naar Marokko of Gibraltar met de boot, behoort ook tot de mogelijkheden.

Wie van ski of snowboarden houdt zal te Pradollano, op 157KM van Chiclana, een onvergetelijke wintersportvakantie bereiken. Dit skigebied, met haar 66KM pistes, kan wedijveren met vele skistations in de Alpen en de zon schijnt hier het meest van alle skiarena’s in Europa. Het gebied noemt dan ook toepasselijk “Sol Y Nieve”, wat zon en sneeuw betekent. Aan sneeuw ook nooit geen gebrek want honderden sneeuwkanonnen voorzien de hellingen van verse sneeuw van december tot eind april.

Voor meer informatie kan je hier terecht: Take-a-trip over Andalusië

Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco
Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco
Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco
Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco
Casa Flamenco Casa Flamenco Casa Flamenco

Comments are closed.